Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Ronneby kommuns företrädare på parkförvaltningen att de ser flera möjligheter till utökad samverkan framöver. Foto: SVT/Fredrik Åkesson

Ronneby kommun välkomnar trädgårdsmästarutbildningens flytt från Bubbetorp

Publicerad

Ronneby kommun ser positivt på att trädgårdsmästarutbildningen väljer att flytta till Campus Ronneby.

– Fantastiskt roligt. Vi har redan ett gott samarbete och nu när vi får hit den som granne kan vi utveckla det ännu mer, säger Joakim Persson som är förvaltningschef på parkförvaltningen.

Joakim Persson ser flera fördelar med att trädgårdsmästarutbildningen flyttar till Ronneby, både under utbildningstiden och efteråt.

– Eleverna får testa på att jobba i Brunnsparken och andra arbetslag. Vi som arbetsgivare får testa på arbetare, säger han.

Ökad tillgänglighet

En av fördelarna med Ronneby som utbildningsort är tillgängligheten även för västra Blekinge.

– Vi vill uppmuntra fler i Blekinge att utbilda sig. Nu blir utbildningen lite mer geografiskt tillgänglig, säger Åsa Direnius som är verksamhetsutvecklare på Campus Ronneby.

Stora visioner

Åsa Direnius drömmer också om att den ökade kompetensen som samlas i Ronneby ska kunna bidra till att utveckla Brunnsparken ännu mer.

– Nästa år det 20 år sedan Brunnsparken vann tävlingen Sveriges vackraste park. Det kanske är dags igen. De här studenterna kan vara en del av det med nya idéer och inspiration, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.