Efter påstådda polisutredningar – Emma Swahn Nilssons (M) uttalanden skadar förtroenden för alla politiker, menar Sandra Bizzozero (S). Foto: SVT

S-ledaren om påstådda hotutredningar: Skadar förtroendet för alla politiker

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande Emma Swahn-Nilsson (M) hävdade att polisen utreder hot som riktats mot henne i samband med Vattenborgsaffären.

Men som SVT kunde avslöja finns inga pågående utredningar om toppolitikern. Nu kritiseras uttalandet av oppositionen.

– Det skadar tilliten och förtroendet för alla politiker, säger Sandra Bizzozero (S).

I lokala medier uppgav Emma Swahn Nilsson att den kritiserade och sedermera kantrade Vattenborgsaffären har fått henne att polisanmäla flera fall av hot och hat.

”Eftersom polisanmälningarna är under pågående utredning kan vi inte kommentera dessa.” svarade Moderaterna när SVT ville ställa frågor om polisanmälningarna.

Men utöver ett nedlagt ärende som aldrig gick till utredning, finns inga pågående polisutredningar eller anmälningar med Swahn-Nilsson som målsägande berättar polisen, vilket SVT Nyheter Blekinge kunde avslöja under torsdagen.

”Mycket allvarligt”

– Jag blev förvånad när jag såg att polisen inte känner till några anmälningar där Emma Swahn-Nilsson är målsägande. Jag förutsätter att polisens uppgifter stämmer och det är mycket allvarligt att fara med osanning, säger oppositionsråd Sandra Bizzozero (S).

– Det påverkar och skadar tilliten och förtroendet för alla politiker, tillägger hon.

SVT Nyheter Blekinge har sökt Emma Swahn Nilsson för en kommentar. Moderaterna hänvisar till kommunens säkerhetschef Anders Wiklander, som svarar att han inte känner till någon pågående polisutredning kring Swahn Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.