Tung förlust för HIF Karlskrona i första kvalmatchen

Med en halvlek spelad stod det 14-13 till Varberg i en ytterst jämn match i Sparbankshallen i Varberg. Men i slutminuterna så föll HIF Karlskrona i det första kvalmötet.

Efter en jämn första halvlek stod matchen länge och vägde. Men i slutet tappade HIF Karlskrona. Med en minut kvar såg det mörkt ut för Karlskrona, då de låg under med två mål. Ett försprång man aldrig lyckades ta igen.

29-26 blev slutresultatet och det blev seger för hemmalaget Varberg. Kvalmatchen var den första i bäst av fem där HIF Karlskrona slåss om fortsatt spel i Handbollsligan.