Foto: Jessica Gow/TT

Så många sägs upp från Arbetsförmedlingen i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen säger upp 19 personer i Blekinge, det meddelade myndigheten på tisdagen. Totalt i landet får drygt 1 800 lämna Arbetsförmedlingen.

– Tråkigt att behöva säga upp folk, säger Peter Andersson, myndighetens chef i Småland och Blekinge.

Tidigare i våras varslades 4 500 från myndigheten och under tisdagen kom beskedet att 1800 anställda blir uppsagda.

För Blekinges del handlar det om 19 personer som sägs upp, enligt verksamhetsområdeschefen för Småland och Blekinge.

– Sedan varslet har vi haft en stor personalomsättning. Många har redan lämnat organisationen och det är så klart tråkigt att behöva avskeda folk, säger Peter Andersson, verksamhetsområdeschef för Småland och Blekinge.

Sedan tidigare har det stått klart att tre kontor i länet läggs ner; Ronneby, Sölvesborg och Olofström. Därmed blir Karlskrona och Karlshamn de kontor som finns i Blekinge något som enhetschefen för Arbetsförmedlingen tidigare uttalat sig om.

– Det känns tufft. Den största känslan är att vi har personal som jobbat länge och vi jobbar med personer som drabbas av det här själva dagligen. Att själva hamna i den situationen är inte lätt, sa Nicklas Leviné, enhetschef Arbetsförmedlingen Blekinge då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.