Dimitris Kalpasidis, arbetsförmedlare i Ronneby, möttes av avvecklingsbeskedet under torsdagen: ”Ett tråkigt besked” Foto: SVT

Beskedet: Arbetsförmedlingen stänger tre Blekingekontor

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom beskedet att Arbetsförmedlingen lägger ner sina kontor i Ronneby, Sölvesborg och Olofström. Därmed blir Karlskrona och Karlshamn de enda kommunerna där Arbetsförmedlingen kommer finnas kvar i länet.

I dag kom beskedet att Arbetsförmedlingen avvecklar ett stort antal kontor i Sverige. I Blekinge handlar det om kontoren i Ronneby, Sölvesborg och Olofström.

– Det innebär att vi kommer att ha fullvärdiga kontor i Karlskrona och Karlshamn. De andra kontoren kommer att avvecklas på sikt, säger Nicklas Leviné, enhetschef för Arbetsförmedlingen i Blekinge.

Arbetsförmedlingen har i dag drygt 220 anställda i Blekinge och kontor i samtliga fem kommuner. Hur många som berörs av varslet är ännu inte klart.

– Det är 4500 som varslas nationellt, men det är inte klart hur många det blir i Blekinge, säger Nicklas Leviné.

Hur känns det att kontor stängs och personal varslas?

– Det känns tufft. Den största känslan är att vi har personal som jobbat länge och vi jobbar med personer som drabbas av det här själva dagligen. Att själva hamna i den situationen är inte lätt.

En som möttes av beskedet i dag på förmiddagen var Dimitris Kalpasidis som arbetar på Arbetsförmedlingens kontor i Ronneby.

– Det är ett tråkigt besked. Jag trivs bra och har inte tänkt så mycket utan avvaktat för att se hur det utvecklar sig. Men just nu känns det ovisst, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.