Foto: SVT

Så minns hon sin döde bror

Uppdaterad
Publicerad

Flera frågor kring Michael Wijks död är fortsatt obesvarade. Systern Camilla Olofsson tvingas leva vidare med ovissheten. I kväll gästar hon Trefaldighetskyrkan för att prata om sin bror.

Fallet Michael Wijk blev i höstas nationellt uppmärksammat när Uppdrag Granskning i samarbete med SVT Nyheter Blekinge granskade omständigheterna kring dödsfallet.

Michael Wijks lillasyster Camilla Olofsson valde då att inte medverka och har fram till nu inte offentligt gett sin bild av broderns brokiga livshistoria.

Men i kväll – i samband med en temagudstjänst i Karlskrona – bryter hon tystnaden.

– Jag tänker inte prata så mycket om Michaels död, utan i stället om hans liv. Som barn var han min trygghet och som vuxen fick jag ofta försvara honom eftersom han av omgivningen var klassificerad som en loser, säger Camilla Olofsson.

Föredraget följs av en gudstjänst på temat medmänsklighet och det är cityprästen Ann-Louise Trulsson som tagit initiativ till kvällen.

För Camilla Olofsson innebär det en möjlighet att ge en bredare bild av en människa som i perioder levde med missbruk och utanförskap.

– Jag vill prata om vikten av att visa empati och inte döma människor i vår omgivning. Michael ville ha lugn och ro i själen och livet och jag önskar verkligen att han hade fått några sådana år. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.