Avgångar från Ronneby ställs in när piloter går ut i strejk. Foto: TT

Så påverkar SAS-strejken Ronneby airport

Uppdaterad
Publicerad

Passagerare till och från Ronneby airport drabbas av pilotstrejken. Avgångar under fredagen och i helgen ställs in.

På fredagsmorgonen stod det klart att SAS-piloter går ut i strejk vilket innebär att flygresenärer på Ronneby Airport påverkas.

Fredagens avgången klockan 16.20 är inställd och likaså planet från Arlanda till Ronneby klockan 15.50.

– Vi försöker bistå resenärerna så gott vi kan och hänvisar till SAS digitala kanaler. I morgon har vi vanligtvis inga avgångar, men på söndag har vi ett gäng som förmodas bli kancellerade, säger Arri Kallonen, flygplatschef på Ronneby Airport.

De flygningar från Ronneby som sköts av samarbetspartners till SAS kommer inte att påverkas av konflikten.

Försöker boka om resenärer

SAS rekommenderar den som har en flygning bokad att kontrollera via deras hemsida om avgången berörs av strejken.

– På vår hemsida kan man se hur ens flyg påverkas. Vi kontaktar alla passagerare löpande och gör allt vi kan för att boka om folk till andra flyg. Finns det ingen möjlighet till det så kan man avboka sin flight och få återbetalning, säger Freja Annamatz, presschef på SAS till SVT Blekinge.

Hur länge strejken kommer att pågå är det i nuläget ingen som vet.

– Det här är en strejk som drabbar många resenärer. Olika flygplatser påverkas olika mycket. Vi är beredda att förhandla så fort det går för att få en snabb lösning på detta, säger Freja Annamatz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.