Foto: SVT

Så ska rock-kollot locka fler tjejer till metalscenen

Uppdaterad
Publicerad

För att locka fler tjejer till att våga ta plats på rockscenen har ett helt nytt rockkollo bara för unga tjejer skapats utanför Sweden Rock-området.

Hårdrock hör till musikbranschens allra mest mansdominerade genrer. Därför har Studiefrämjandet tillsammans med Sweden Rock-ledningen i år valt att satsa på ett rockkollo bara för unga tjejer – för att locka fler till att ta plats på rockscenerna.

– Föreställningen är att tjejerna ska vara åskådare och killarna ska stå på scenen. Det vill vi ändra på, säger Burt von Bolton på Studieförbundet.

18 tjejer i åldrarna 13 till 17 år har fått delta i lägret som pågått under hela veckan, på Hällevikslägret en bit utanför Sweden Rock. De har fått möjligheten att rigga upp egna replokaler och spela tillsammans. Kollot avslutas med ett gemensamt studiebesök på den riktiga festivalen i Norje.

– Hemma har jag inga kompisar som spelar hårdrock. Så det här kändes som en bra möjlighet att få lära sig mer och att få spela med andra, säger 13-åriga Amanda Häger från Lund som deltar i lägret.

Burt von Bolton på Studieförbundet. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet