Så vill Miljöpartiet ta sig tillbaka till regionpolitiken i Blekinge

Publicerad

Miljöpartiet var bara 0,2 procentenheter ifrån att klara sig kvar i Region Blekinge efter förra valet. Nu kraftsamlar de för att försöka vinna tillbaka väljarnas förtroende – och hoppas på maktskifte.

Miljöpartiet nådde bara 2,8 procent i väljarstöd förra valet, och trillade därmed ur regionfullmäktige. I förlängningen ledde det till att Alliansen kunde ta över makten efter 95 års socialdemokratiskt styre. Men nu hoppas de kunna ta sig tillbaka.

– Det blir en viktig uppgift för oss att nå ut med vad vi konkret vill göra i Region Blekinge, säger Lova Necksten (MP), partiets toppkandidat till regionfullmäktige.

Regionvalet 2022 Blekinge

Vill förbättra kvinnohälsovården

Hon nämner bland annat primärvården, förlossningsvården och kvinnohälsovården som tre viktiga sjukvårdsfrågor som partiet vill förbättra – men också andra regionpolitiska frågor som förbättrad kollektivtrafik och kulturfrågor.

– Att vi har varit utanför i fyra år har kanske inte bara varit negativt, det kan göra att vi kommer in med nya ögon nu och ser vad som behöver förbättras.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Blekinge

Mer i ämnet