Foto: SVT

Författaren Saga Becker mötte hemmapubliken

Uppdaterad
Publicerad

Författaren Saga Becker mötte hemmapubliken på Blekinge bokmässa, för att prata med läsarna om sin bok ”Våra tungor smakar våld”.

Det var under lördagens bokmässa på Lokstallarna i Karlshamn som Saga Becker var en av de medverkande.

– På författarscenen hade vi ett intressant samtal om representation, synlighet, att känna igen sig och att använda språket som ett sätt att överleva, säger Saga Becker.

Saga Becker deltog på författarscenen tillsammans med Ann-Christine Ruuth och Camilla Carnmo. Foto: SVT

Återvänder till rötterna

Skådespelaren, konstnären och författaren Saga Becker växte upp i Eringsboda utanför Ronneby, och har nu åter flyttat till Blekinge som en tillfällig hemvändare.

– Det känns bra att vara på hemmaplan och göra upp med det gamla. Jag behövde en paus från allt annat och landa i mig själv och hitta tillbaka till naturen, säger Saga Becker.

Camilla Carnmo är projektledare. Foto: SVT

Inledde ”Berättarkraft”

Blekinge bokmässa inledde årets Berättarkraft, som pågår under den kommande veckan i Olofström, Karlshamn, Karlskrona och Bräkne-Hoby.

– På bokmässan samlar vi ett 60-tal lokala författare, förlag och föreningar. Det känns roligt att det är så många människor här. Vi jobbar med det här under lång tid och när det väl händer är det stort, säger Camilla Carnmo, som är projektledare.

En av besökarna var 14-åriga Jasmine Nordström Lindborg.

– Jag tycker det här är bra eftersom det uppmuntrar folk att läsa mer, säger hon.

Jasmine Nordström Lindborg var en av besökarna. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.