Sandra Penzo spelar själv huvudrollen i filmen som till stora delar utgår från hennes egna erfarenheter. Foto: SVT/Stina Sandström

Hon led av psykisk ohälsa – har gjort film för att hjälpa andra

Uppdaterad
Publicerad

När Karlskronabon Sandra Penzo, 25, drabbades av psykisk ohälsa kände hon att hon ville göra något för att hjälpa andra i samma situation. Det blev till slut en film som i kväll har smygpremiär i Ronneby.

– Det är jättenervöst. Man visar ju de djupaste tankarna och känslorna och det är väldigt naket, säger hon.

Idén till filmen Wonderful Days fick Sandra Penzo för ungefär ett år sedan när hon själv hade drabbats av en ätstörning och mådde pyskiskt dåligt. 

– Jag låg på golvet och trodde att jag skulle dö. säger hon.

Karlskrona

Hon tog då kontakt med föreningen Ung Styrka i Karlskrona som tände på idén att göra en film och nästan 30 personer har hjälpt till med filmen på olika sätt.

”Väldigt känslosamt”

Sandra Penzo spelar själv huvudrollen som Noomi och att spela en roll som till stor del utgår från sig själv har inte varit helt lätt.

– Det var väldigt känslosamt att uppleva de här sakerna om och om igen men samtidigt är det en helningsprocess för mig, säger hon.

Ikväll har filmen smygpremiär på centrumbiografen i Ronneby.

I klippet ovan kan du se utrag ur filmen och höra mer om produktionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet