Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fredrikskyrkan i Karlskrona har sedan första advent en fasadbelysning med ett rött sken, ett snöfall och en uppmaning att ta hand om varandra. Foto: Jerker Hagman/SVT

Se kyrkan lysa upp i pandemimörkret

Publicerad

I den rådande pandemin vill nu Karlskrona kommun sprida ljus och hopp. Därför tänds nu Fredrikskyrkan upp i syfte att lysa upp den mörka tid vi befinner oss i.

Fredriksskyrkan i Karlskrona ser annorlunda ut denna vinter. Ett varmt rött sken med ett stilla snöfall och en uppmaning att ta hand om varandra pryder nu den västra fasaden på byggnaden.

– Vi behöver extra ljus och glädje i advent, och i synnerhet nu under coronatider, säger Carina Wallace, som är vikarierande kyrkoherde i Karlskrona-Aspö pastorat.

”Det är svåra tider”

Syftet med installationen är att lysa upp Stortorget nu under den mörkaste tiden på året – särskilt viktigt under rådande pandemi.

– Det är svåra tider och pandemin lägger sordin på den vanligen så härliga julsamvaron. Ljussättningen får stå som en påminnelse om att vi ska ta hand om varandra, säger kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero (S).

Ljussättningen kommer att pryda kyrkan fram till den 10 januari nästa år och är ett samarbete mellan Svenska kyrkan, kommunen, Cityfastighetsägarna och Centrumföreningen.

Se ljussättningen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet