Sista pressträffen om corona: ”Hoppas det inte tar fart igen”

Publicerad

Det blev 124 presskonferenser om covid-19 i Blekinge. På fredagen hölls den sista – det är åtminstone planen.

– Jag hoppas att vi inte ska behöva träffas för att säga att det satt fart igen, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.

Region Blekinge har sedan pandemins start hållit presskonferenser för att uppdatera om coronaviruset i länet. Under fredagen hölls presskonferens nummer 124 i regionsalen på Wämö center i Karlskrona och det är den sista som regionen bjudit in till.

– Det kan säkert bli fler. Men anledningen till att vi säger sista är att vi generellt ser en nedgång i smittspridningen. Vi har inte så mycket nytt att rapportera som vi ser just nu, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare i Blekinge.

Corona i Blekinge

Tyngst vid årsskiftet 20-21

Smittspridningen har gått upp och ner i länet och det har varit nyheter av olika grad som regionen behövt leverera till media och invånarna.

– Den tyngsta tiden var för ett år sedan i samband med den våg vi hade vid årsskiftet 2020-2021. Vi hade inte kommit igång med vaccinationerna och hade väldigt många som blev allvarligt sjuka, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.

Hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet