Sjöjungfrusim och grisjakt – se tv-journalisternas udda uppdrag Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sjöjungfrusim och grisjakt – se tv-journalisternas udda uppdrag

Publicerad

Ibland blir reportageuppdragen i Blekinge av de mer annorlunda slagen. Som när reportern jagade en förrymd gris. Eller själv blev jagad – av älgar.

Det har under SVT Nyheter Blekinges första tio år gjorts tusentals nyhetsinslag och reportage – många av dem har också nått en nationell publik. Några särskilt minnesvärda reportage har haft reportern i fokus och i en situation som inte tillhör de vardagliga. I det populära SVT-programmet Landet Runt har Blekingeredaktionen ofta varit representerad.

– SVT Nyheter Blekinge har ända sedan jag började med Landet Runt varit en av de mest pålitliga leverantörerna av reportage till programmet, ofta med en egen stil som genomsyras av stor berättarglädje. Periodvis i särklass faktiskt bland redaktionerna som vi samarbetar med, säger programledaren och SVT-profilen Henrik Kruusval.

Han menar att framgången kan förklaras med redaktionens förmåga att göra sevärda historier också av sådant som av andra inte skulle värderas som en traditionell nyhet. 

– Kanske är förklaringen att verksamheten täcker ett område där nyheterna inte alltid bara händer – då krävs det extra uppfinningsrikedom och kreativitet. Eller så är det helt enkelt bara en ovanligt väl komponerad samling tv-journalister, säger Henrik Kruusval. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT Nyheter Blekinge 10 år

Mer i ämnet