Nättraby GoIF (Sjöstaden) vann Svensk Fast cup. Foto: Alva Andersdotter/SVT

Blekinges högsta damlag tvingas gå ur division 1 – har för få spelare

Publicerad

Sjöstaden DF är det lag på damsidan som spelat högst i Blekinge, men nu har klubben beslutat att dra sig ur division 1. Anledningen är att man inte lyckats fylla laget med spelare.

Sjöstaden, som är en sammanslagning av spelare från Karlskrona FF och Nättraby GOIF, har haft lag i både division 1 och 2, men nu har det blivit för svårt att lyckas ha spelare i båda lagen.

Därför drar man nu sig ur division 1 och satsar helt på att lyckas fylla det lag som kommer att spela i division 2. Det har Nättraby GOIF meddelat via sin hemsida.

– Det har varit jättesvårt, tuffa dagar med tråkiga beslut. Nu behöver vi landa lite för att sedan ta nya tag och satsa framåt med de unga tjejerna som vill något med sin fotboll, säger Bibbi Svensson, sportansvarig i Sjöstaden, till SVT.

Serien i division 2 startar för Sjöstaden den 10 april, med hemmamatch mot Madesjö IF.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.