Inspektionen för vård och omsorg anser att förtroendet för sjuksköterskan är förbrukat. Foto: Janerik Henriksson/TT

Dömd sjuksköterska kan förlora sin legitimation

Uppdaterad
Publicerad

En sjuksköterska riskerar att förlora sin legitimation efter att Inspektionen för vård och omsorg, IVO, anser att förtroendet för henne är förbrukat. Detta eftersom sjuksköterskan är dömd för bland annat åtta fall av bedrägeri.

Sjuksköterskan ska ha dykt upp på sjukhuset i Karlskrona och Kristianstad flera gånger. Där har sjuksköterska lurat kollegorna till att lämna ut läkemedel.

Tidigare dömd

Sjuksköterskan är dömd för åtta fall av bedrägeri samt för narkotikabrott till skyddstillsyn. Sju av bedrägerierna begicks i Karlskrona. Flera av dem rörde narkotikaklassade preparat.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, anser att förtroendet för sjuksköterskan är förbrukat i och med domen i Blekinge tingsrätt förra året, och kräver nu att legitimationen dras in. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd beslutar i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.