Foto: SVT

Skola höjer säkerheten efter mystiskt brev

Uppdaterad
Publicerad

Ett mystiskt och oroväckande brev har kommit till Nordenbergsskolan i Olofström. Händelsen är polisanmäld och skolan har nu höjt säkerheten efter hotbrevet.

Tidigare i veckan fick gymnasieskolan Nordenbergsskolan i Olofström ta emot ett mystiskt brev – brevet var så pass oroande att skolan valde att kontakta polisen.

– Utifrån det som stod inne i brevet så gjorde man bedömningen att en polisanmälan skulle göras, säger Damla Mol, kommunikationsansvarig på Olofströms kommun.

Vad stod det i brevet?

– Jag kan inte gå in på det. Men det som stod var oroande, därför kontaktades polisen.

Polisen har gjort en bedömning att ingen fysisk hotbild finns mot skolan och känner till personen som skickat brevet sedan tidigare och att hen är under vård/behandling.

Kommunen har beslutat att att skolverkerksamheten kan fortsätta som vanligt, men har ändå valt att höja säkerheten efter det inträffade. Bland annat har man valt att begränsa ingångarna till två huvudingångar.

– Eleverna måste känna sig trygga och det här begränsar obehöriga personer från att komma in på skolan. Vi ser självklart allvarligt på det här och är måna om elevernas säkerhet, säger Damla Mol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.