Jennifer Alm och Michelle Hallberg på plats utanför hovrätten, där den sista förhandlingsdagen i styckmordsfallet genomförs i dag. Foto: SVT

Slutdag i hovrätten: 22-åringen svarar på nya bevisningen

Uppdaterad
Publicerad

I dag avslutas hovrättsförhandligen i det uppmärksammade styckmordsfallet i Karlskrona.

Programmet: slutpläderingar – och tid för den livstidsdömde 22-åringen att få bemöta den nya bevisningen från den tömda mobiltelefonen.

I dag sätts slutpunkt för ett av de mest uppmärksammade brottsfallen i Blekinges moderna historia. Efter några förhandlingsdagar utan närvarande parter är i dag de båda styckmordsdömda männen tillbaka i rättssalen.

22-åringen, som var den som mördade det 57-åriga offret med en skiftnyckel, dömdes till livstids fängelse i tingsrätten och han vill se ett tidsbestämt straff.

Styckmord i Karlskrona

Mannen – som påstår sig ha plågats av vanföreställningar och fantasiupplevelser – har, trots två separata utredningar, inte bedömts lida av en allvarlig psykisk störning.

I rätten i dag ska han få bemöta de nya bevisuppgifter som den medåtalades försvarsadvokat Eric Widner presenterat för hovrätten: säkrade chattkonversationer mellan männen som uppges styrka att 23-åringen agerat under påverkan och stress.

23-åringen, som styckade kroppen med en bågsåg, dömdes till 18 års fängelse i tingsrätten.

Han hoppas på en strafflindring – i första hand mot bakgrund av att han bidragit med avgörande information under utredningsarbetet.

SVT Nyheter Blekinges reportrar Jennifer Alm och Michelle Hallberg finns på plats i hovrätten i Malmö för att rapportera under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet