• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en återvinningscentral i västra Malmö. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bengt Wittesjö: Träna bara med dina närmaste Foto: SVT

Smittskyddsläkaren vill endast se träning med de närmaste

Publicerad

Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö tar inte ställning om det är rätt eller fel att hålla träningslokaler öppna, men han förordar endast träning med personer man har i sin närhet.

– Jag vill inte lägga mig i någons verksamhet alls egentligen, oavsett om de är offentliga eller privata. Det får utövarna själva hantera. Generellt håller jag mig till de råden vi har, vi ska inte ge oss ut och träna tillsammans, spela matcher eller umgås med andra än de som vi normalt sett har i familjen, på arbetsplatsen eller i studierna, säger Bengt Wittesjö.

Skärpta coronaråd

Sedan den 10 november har de regionala coronaråden i Blekinge skärpts. Bland annat säger råden att man endast ska umgås med personer som man träffar dagligen och att man inte ska göra onödiga resor eller besöka till exempel gym eller badhus.

Men flera företag och föreningar kan få det svårt ekonomiskt när allt fler väljer att stanna hemma i ett försök att stoppa smittspridningen.

– Jag säger vad jag tror på för att vi ska minska smittspridningen. Självklart är jag fullt medveten om att detta får konsekvenser, för idrotten inte minst, för handel och många verksamheter. Ekonomin är ju den vågskål man också måste väga mot vilka åtgärder som är rimliga och proportionerliga, men än så länge tycker jag ändå att vi valt en ganska proportionerlig väg i Blekinge och i landet som helhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer