Tusentals tabletter av den livsfarliga drogen Metonitazen påträffades i en taxiskylt som låg i bilens bagageutrymme. Foto: Tullverket

Smugglade livsfarligt knark i taxiskylt – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

I den polska taxichaufförens skylt hittade tullen 3 000 tabletter av den livsfarliga opioiden metonitazen. Nu döms han till fängelse för grov narkotikasmuggling.

Tullen fattade misstankar mot taxichauffören när han rullade av färjan i Verköhamnen och beslutade att genomsöka hans bil. I en taxiskylt i bilens bagageutrymme hittades 28 burkar märkta som Oxycontin – men vid en analys visades att burkarna innehöll över 3 000 tabletter av den livsfarliga drogen metonitazen.

Mannen har erkänt att han fört in tabletterna till Sverige, men menar att han trodde att burkarna innehöll Oxycontin och inget annat.

Nu döms mannen till två och ett halvt års fängelse för grov narkotikasmuggling. Han utvisas också ur landet efter avtjänat straff och förbjuds att återvända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.