Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafikveckan inträffar i samband med skolstarten och därför kommer det vara extra mycket kontroller vid skolor. Foto: William Juhlin/SVT

Snart dags för trafikvecka – polisen söker tips

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Blekinge uppmanar nu allmänheten att komma med tips om var de ska utföra sina trafikkontroller.

Anledningen är den kommande nationella trafikveckan.

Hela nästa vecka är det nationell trafikvecka, vilket innebär att polisen jobbar aktivt med trafikkontroller i hela landet. Polisen i Blekinge har nu via sociala medier uppmanat folk att skicka in tips på var de tycker att trafikkontroller behövs, vilket Sydöstran var först med att rapportera.

Trafikveckan startar den 15 augusti i samband med skolstarten och därför kommer det vara extra mycket fokus på trafiken runt skolor.

Enligt Petter Wahllöf, trafikpolischef i Karlskrona, är syftet med trafikveckan att jobba förebyggande för att få ner medelhastigheten på vägarna.

– Våra trafikanter kör för fort vilket gäller nästan överallt. Så ju mer vi jobbar med det här desto fler ertappar vi. Men syftet är att få en preventiv verkan, säger han.

Redan fått mycket tips

Polisen har redan fått in många tips från allmänheten om platser där man upplever att många kör för fort. Enligt Petter Wahllöf kommer polisen att försöka tillgodose så många önskemål som möjligt.

– Vi kommer samköra de tips vi får med de platser där vi ser att det finns ett stort behov av kontroller. De platser som vi får många tips om kommer vi i den mån vi har möjlighet försöka ta hänsyn till, säger han.

Se Petter Wahllöf berätta om trafikveckan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.