Socialdemokraterna har själva gått ut i sina sociala medier och visat bilder på de förstörda affischerna. Foto: Olofströms Socialdemokratiska Arbetarekommun

S i Olofström polisanmäler sabotage av valaffischer

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Socialdemokraternas valaffischer har rivits ner i Olofström.

”Rent ut sagt skandalöst och en attack på det demokratiska Sverige” skriver partiet i sociala medier.

Det var i helgen som Socialdemokraterna i Olofström utsattes för skadegörelse genom att partiets valaffischer förstörts. Affischerna som sitter uppe i kommunen har rivits ner och förstörts.

”När valrörelsen påverkas och valmaterial förstörs så finner jag det som ett hot mot demokratin och det gör mig både ledsen och upprörd,” skriver kommunalrådet Morgan Bengtsson (S) på Facebook.

Polisanmäler händelsen

Partiet har själva gått ut i sina sociala medier och visat bilder på de förstörda affischerna, något som Sydöstran var först med att berätta.

Händelsen har nu polisanmälts.

”Trots skilda åsikter och ståndpunkter så vill jag inte att något parti ska utsättas för detta, utan att vi tillsammans står upp mot dessa personer som vill att vår yttrandefrihet och demokrati ska skadas eller förgöras,” skriver Morgan Bengtsson.

Ytterligare skadegörelse

Under måndagsmorgonen upptäcktes att ytterligare en av platserna där partierna har sina affischer utsatts för vandalisering. Efter att bara ha suttit uppe sedan söndagen.

– Det är bedrövligt. Det kostar oss både tid och pengar, säger Ola Claesson (S), ordförande i Olofström.

När det kommer att sättas upp nya plakat är i nuläget oklart.

– Vi kommer att diskutera i valgruppen hur vi ska gå till väga nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet