Bland annat kommer området utökas med mer än 10 000 kvadratmeter. Foto: TT

Sölvesborg förlänger och förnyar med Sweden Rock Festival

Uppdaterad
Publicerad

Sölvesborgs kommun kommer under 2020 att utöka marken som Sweden Rock Festival arrangeras på. Detta kommer att innebära att kommunen skriver ett nytt tioårskontrakt med festivalen.

Sedan 1992 har människor samlats i orten Norje för att gå på festivalen Sweden Rock. Under åren har festivalen förändrats, men nu gör Sölvesborgs kommun en ny satsning inför 2020. Bland annat kommer området att utökas med mer än 10 000 kvadratmeter.

Från kommunen glädjs vi åt Sweden Rock Festivals utvecklingsplaner och att man genom dessa sannolikt kommer att kunna ta emot de allra största banden. Det här kommer att gynna Sölvesborg och hela vårt närområde, säger Louise Erixon, kommunstyrelsens ordförande (SD), i ett pressmeddelande.

Nya aktiviteter

I och med det nya området kommer Sweden Rock att utöka med fler band, nya matutbud och miljövänligare engångsartiklar.

- De planerade områdesförbättringarna möjliggör att vi kan fortsätta utveckla och förbättra vår festival här i Sölvesborg, säger Mats Natvig, vd på Sweden Rock Festival AB, i pressmeddelandet.

Förlänger kontraktet

I pressmeddelandet beskriver Sölvesborgs kommun att de har avsatt en post för utveckling av den kommunalt ägda evenemangsytan i budgeten för 2020. Förändringarna gör det möjligt att hyra ut marken till andra evenemang under året.

Mellan Sölvesborgs kommun och Sweden Rock Festival finns i dag ett tioårsavtal som löper ut 2028, men i och med de investeringar som görs under 2020 kommer ett nytt tioårsavtal nu att tecknas.

– Det är viktigt att vi ställer upp när Sweden Rock Festival vill utveckla festivalen och göra så att fler får möjlighet att besöka den. Festivalen är ju något många ser fram emot, både sölvesborgare och besökare, säger Roine Olsson tf. gruppledare (S), i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sweden Rock 2020

Mer i ämnet