• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en fabrik i Malå. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Inget hindrar Sölvesborgarna från att nå sitt tuffa mål

Uppdaterad
Publicerad

Sju ungdomar från Sölvesborg tränar en dag i veckan på en hinderbana.
Det stora målet är att ställa upp i tävlingen ”Toughest family” i Malmö i början av maj.

De går alla på daglig verksamhet och allt började med att Jens Bergman som arbetar på gruppboendet Blågullan lade ut en förfrågan om någon av deltagarna  i verksamheten ville vara med i Toughest Family. De sju som hoppade på tränar nu en dag i veckan för att förbereda sig för tävlingen.

– Deras utvecklingskurva har gått uppåt. De flyttar sina gränser och deras självbild stärks ju i och med att de klarar det här med att samarbeta  och det sociala samspelet spelar en stor roll i sammanhanget, säger Jens Bergman.

Ser fram emot samarbetet

Det är många hinder som ska klaras av under ett träningspass. Klättra över ställningar, bära tyngder, krypa under hinder, balansgång med mera. Det är något som deltagarna gör med glädje och att de ser fram emot tävlingsdagen går inte att ta miste på.

– Jag ser mest fram emot att alla är glada och pigga men även lite tävlingsinriktade, och jag hoppas att vi alla kommer att samarbeta som ett lag, säger Anton Sjögren, en av deltagarna.

Tjugo hinder på två kilometer

– Jag ser mest fram emot att ha roligt och få lite stöttning av mina vänner men det är lite pirrigt, säger Malin Sjögren, en av de andra deltagarna.

Tävlingsbanan är två kilometer lång med tjugo stycken hinder och med samarbete räknar man med att det ska ska gå  bra.

– Vi kanske inte klarar alla hinder men de flesta i alla fall. Men vi ska ha roligt, det är det det går ut på, och skapa en bra sammanhållning, säger Jens Bergman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sölvesborg

Mer i ämnet