Foto: TT/Fredrik Sandberg

Spanare slog till mot langare – hittade jätteparti kokain

Uppdaterad
Publicerad

Narkotikapolisens spanare slog i förra veckan till mot fyra misstänkta knarkförsäljare i Karlskrona och Kalmar – på båda orterna samtidigt. Samtidigt beslagtogs över ett kilo kokain – värt närmare en miljon kronor på gatan.

Polisens samlade tillslag mot de fyra männen förra veckan var välplanerat och hade föregåtts av spaningsinsatser i Karlskrona och Kalmar.

– Jag vill inte gå in på några detaljer, men jag kan bekräfta att vi visste vilka vi var intresserade av, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Stor kokainrättegång i Kalmar

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Blekinge hade en av männen en väska med drygt ett kilo kokain – narkotika till ett mycket högt marknadsvärde. Mannen greps på Trossö i centrala Karlskrona.

– Jag kan bekräfta att det har gjorts beslag som överstiger gränsen för grovt brott. Men vilka mängder eller vilka preparat det handlar om kan vi för närvarande inte kommentera, säger Robert Loeffel.

Hur de fyra männen samarbetat och hur omfattande den misstänkta affärsverksamheten varit vill polisen inte svara på.

Tre av männen är hemmahörande i Kalmar, en i Karlskrona kommun och är mellan 18 och 26 år gamla.

Samtliga fyra häktades i söndags vid Kalmar tingsrätt. Två är misstänkta för grovt narkotikabrott, medan de andra två är skäligen misstänkta för medhjälp till grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stor kokainrättegång i Kalmar

Mer i ämnet