Foto: TT

Tidigare chef avslöjad – misstänks ha stulit läkemedel till egen firma

Uppdaterad
Publicerad

Chefen på Blekingesjukhuset polisanmäldes för flera läkemedelsstölder. Nu kopplar regionen ett svinn på cirka 40 000 tabletter – varav en stor del narkotiska preparat – till den anmälda chefen.

En del av stöldgodset ska också ha använts i personens privata näringsverksamhet.

I början av juni kunde SVT Nyheter Blekinge avslöja att en chef på Blekingesjukhuset polisanmälts av Region Blekinge efter stölder av receptbelagda läkemedel.

Nu har Region Blekinge anmält personen, som haft en chefsposition på Blekingesjukhuset, till Inspektionen för vård och omsorg och kopplar ett svinn på runt 40 000 tabletter till chefen. Det handlar framför allt om narkotikaklassade läkemedel.

Avslutat sin anställning

Stölderna upptäcktes av kollegor som menade att den aktuella chefen beställt mer läkemedel än nödvändigt för den aktuella avdelningen. När regionen senare gjorde en inventering upptäcktes mer omfattande medicinstölder.

Chefen har enligt polisanmälan till kollegor erkänt att delar av läkemedlen användes i en privat näringsverksamhet. Den misstänkte chefen har avslutat sin anställning med omedelbar verkan.

Den tidigare chefen säger till SVT Nyheter Blekinge att uppgifterna i regionens anmälningar inte stämmer.

– Det du påstår är inget jag känner till. Det stämmer helt enkelt inte, säger den tidigare chefen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer