Foto: TT

Åtalas för lägenhetsbluff – spelade bort studenternas pengar

Uppdaterad
Publicerad

På en köp- och säljssida på nätet lockade 24-åringen studenter med lediga lägenheter i både Halmstad och Karlskrona. Hyrorna krävde han in i förskott. Men någon bostad hade han inte – och pengarna försvann på spel.

På torsdagen åtalades 24-åringen för flera fall av bedrägerier. Totalt misstänks han ha lurat de åtta studenterna på 65 000 kronor i hyrespengar som krävts in i förskott. Utredningen visar att 24-åringen i Karlskrona annonserade i sociala medier och på en stor köp- och säljsida där han marknadsförde de två adresserna i Karlskrona och Halmstad och erbjöd boende.

De åtta studenter från olika platser i landet som står som målsägande betalade flera månadshyror i förskott, men fick sedan aldrig tillträde till lägenheterna.

Karlskrona

Erkänner i förhör

Den bostad i Halmstad som annonserades ut ska enligt åtalet tillfälligt ha tillhört en vän till 24-åringen – den egentliga kontraktsinnehavaren befann sig vid tidpunkten i USA.

I förhör medger Karlskronabon att han tagit emot pengarna utan att kunna erbjuda någon bostad.

– Pengarna har jag spelat upp och jag erkänner att jag gjorde fel, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet