Teatern bryts efter en lång tradition. Foto: SVT

Spiondrama i mellankrigstiden

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren spelas det sommarteater på flera av Blekinges scener. En av dem är Sanningens ögonblick, föreningen Teatersmedjans sommarteater som utspelar sig i Karlshamn på 1930-talet.

För regin står Robert Follin, skådespelare och stuntman som annars syns i produktioner som tv-serierna ”Bron” och ”Vikings”. Men i sommar regisserar han sommarteater på Kastellet.

– Det är riktigt kul att få sätta upp en föreställning med manus av Peter Bäckström. Han regisserade mig när jag började i Teatersmedjan, så det är ett sätt att knyta ihop säcken.

Ett familjedrama

Årets sommarteater involverar en filminspelning med en hel del fäktning, samtidigt som själva kärnan i historien är ett spiondrama som utspelar sig under mellankrigsåren 1935-1936.

– Då hände det ganska många intressanta saker i Karlshamn. Det är ett familjedrama med äventyr, kärlek och sång, säger Robert Follin.

Tre produktioner i länet

”Sanningens ögonblick” är en av fyra sommarteaterproduktioner som görs i Blekinge det här året. De andra tre görs av Sandelius Kultur & Nöje i Karlshamn, Karlskrona Musikteater och Ronneby Folkteater.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.