Teatersmedjan i Karlshamn. Foto: Teatersmedjan

Teatersmedjan startar filial i Olofström

Publicerad

Till hösten kommer Teatersmedjan i Karlshamn att starta teaterverksamhet på Jämshögs folkhögskola. Köerna till föreningens barngrupper har blivit så långa att de nu måste göra något.

– Det är en hel del barn från Olofström som står i kön, och många olofströmsbarn som idag teatertränar. Det skulle vara bra om vi kunde ha kurser här, säger kultursekreterare Anna Lundholm.

När Teatersmedjan kom till Olofströms kommun med förslaget så nappade de direkt.

Olofström

– Vi hade planer på att dra igång något själva, för vi har saknat möjligheten med amatörteater för barn. Teatersmedjan har byggt upp ett koncept som fungerar.

Povel Andersson, verksamhetsproducent på Teatersmedjan, säger att köerna till teaterträningen var den avgörande faktorn.

– Just nu har vi fler i kö än vad vi har aktiva i föreningen. Genom att starta i Olofström får vi jobba med nåt vi länge velat göra, det vill säga att bygga broar mellan kommunerna med kultur.

Satsningen i Olofström görs tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen i Olofströms kommun, ABF och Jämshögs folkhögskola. Två barngrupper kommer att starta under hösten, en för 7-8-åringar och en för 9-10-åringar. Faller det väl ut är målsättningen att få igång en regelbunden verksamhet anpassad till Olofströms förutsättningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olofström

Mer i ämnet