När räddningstjänsten kom fram brann det på altanen. elden hade även spridit sig upp på vinden. Foto: Björn Hansson/Linslusfoto

Brand i lokal i Olofström – man gripen misstänkt för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Det började brinna i en publik lokal i Olofström på onsdagskvällen och enligt SOS Alarm ska det handla det om en daglig verksamhet. En man har anhållits misstänkt för mordbrand.

Det var vid 19-tiden som larmet inkom till SOS gällande en brand i en publik lokal i Olofström.

– När vi kom dit brann det för fullt på en altan. Elden hade även spridit sig till vinden och det blev inriktning på att släcka den, säger Ann-Sophie Jakobsson, räddningschef i beredskap.

Olofström

Brann under kvällen

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Räddningstjänsten var kvar på platsen ungefär fram till midnatt.

Vilka skador har lokalen fått?

– Vi höll målet att lyckas bevara den ena delen av byggnaden, även om den är väldigt sotskadad. Den andra delen är totalskadad. Taket har trillat ihop, säger Ann-Sophie Jakobsson.

Inga personskador

Polisen kunde under kvällen gripa en man i 20-årsåldern.

– Han är misstänkt för mordbrand. Det kommer att genomföras en teknisk undersökning när platsen har svalnat. Det är oklart när detta kommer att ske, säger Filip Annas, presstalesperson hos polisen vid 22-tiden.

Enligt uppgift ska ingen person ha befunnit sig i lokalen.

På torsdagen anhölls mannen som nu är missänkt för mordbrand. Åklagaren utreder även om det finns en koppling mellan de andra två bränder som inträffat i samma område på två veckor, rapporterar P4 Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olofström

Mer i ämnet