Centerpartiets kommunalråd i Karlskrona, Magnus Larsson, får stark kritik efter att ha delat en satirteckning. Foto: SVT

Stark SD-kritik mot kommunalråd efter delning av satirteckning

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets kommunalråd i Karlskrona, Magnus Larsson, får stark kritik efter att ha delat en satirteckning av Kent Wisti i sociala medier. Sverigedemokraterna i kommunen menar att teckningen jämställer deras parti och väljare med nazister, och att kommunalrådet borde veta bättre.

Det var under tisdagsförmiddagen som kommunalrådet Magnus Larsson delade artikeln och satirteckningen på sitt privata Facebook-konto. Teckningen är en kommentar av satirikern Kent Wisti på kulturdebatten i Sölvesborg, och riktar spetsen mot Sverigedemokraterna i kommunen.

Det tilltaget fick Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona, Christopher Larsson, att se rött.

– Det är att smeta smuts över hela vårt parti. Magnus Larsson borde veta bättre än att sprida sådant här nonsens. Jag förutsätter att partiet tar tag i det här internt och att han får en knäpp på näsan, säger Christopher Larsson (SD).

Magnus Larsson å sin sida ser inte delningen som något problem.

– Tydligen var det en öm tå. Det här är en satiriker, och jag tror det finns vassa satiriska bilder kring de flesta partier faktiskt. Det får man hantera, säger Magnus Larsson (C).

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.