Polisen om raketattacken i Karlshamn: ”Träffade i magen”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en stökig nyårsnatt i Karlshamn. På Stortorget var det mycket folk och det sköts med fyrverkerier mot både polis och fordon. Under natten blev en person anhållen för våld mot tjänsteman och blåljussabotage.

– Det var mycket folk och ungdomar som hade samlats vid 12-slaget för att skjuts fyrverkerier och berusningsgraden var rätt hög också, säger jourförundersökningsledare på polisen Mattias Lundgren

En polis ska ha träffats av en raket när det avfyrades fyrverkerier mot både polis och fordon i Karlshamn. Polisen ska inte blivit allvarligt skadad och behövde inte uppsöka vård efter händelsen.

– Han mår förhållandevis bra men han fick en raket skjuten mot sig som träffade i magen. Det var väl bara tur att det inte hände något allvarligare, säger Mattias Lundgren.

Två personer greps på platsen. En av dem anhölls senare under natten och den andre släpptes på fri fot.

Jourförundersökningsledare Mattias Lundgren berättar mer om händelsen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.