Nu stoppas flyg till och från Ronneby. Foto: SVT/Arkiv

Flygtrafiken mellan Ronneby och Stockholm ställs in

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronaviruset ställer nu flygbolaget BRA in trafiken mellan Ronneby och Stockholm. Stoppet gäller från och med måndagen den 23 mars.

Tidigare har företaget meddelat att de ställer in de avgångar med minst bokningar. Det vill säga flygningar sena kvällar och mitt på dagen.

”Väldigt hårt slag”

Men nu kommer alltså ett nytt besked. Bolaget stoppar linjen mellan Ronneby och Bromma.

Corona i Blekinge

– Vi förstår att detta blir ett väldigt hårt slag mot landets tillgänglighet men vi har i nuläget inget val. Vi hoppas på att vi snart kan se en ljusning, säger Geir Stormorken, som är vd för flygbolaget BRA, i ett pressmeddelande.

Drrabbas ekonomiskt

Bolaget kommer att hålla några av sina rutter öppna. Men stänger 12 av 18 inrikeslinjer, däribland den mellan Ronneby och Stockholm.

Det pågående utbrottet av coronaviruset drabbar företaget hårt ekonomiskt. BRA korttidspermitterar därför sina 600 anställda som får gå ned i arbetstid.

SAS begränsar avgångar

Även SAS har en linje mellan Ronneby och Stockholm. Bolaget har begränsat antalet avgångar eftersom det är så få passagerare just nu. Men bolaget har till skillnad från BRA inte beslutat att stoppa linjen.

Från SAS presstjänst är beskedet till SVT Nyheter Blekinge på torsdagskvällen att beslut tas dag för dag, om flyget ska gå eller inte. Under fredagen och söndagen är två avgångar planerade. Därefter är det oklart när SAS ska trafikera linjen mellan Ronneby och Arlanda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet