Polisen kontrollerade fordon utanför Karlskrona efter knivattacken mot en polismans anhörig. Foto: Johan Nilsson/TTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Anhörig till polis knivattackerad av maskerade män

Uppdaterad
Publicerad

En anhörig till en polis utanför Karlskrona blev under fredagskvällen attackerad och knivskuren av maskerade personer när hon var ute och rastade parets hundar. Det uppger källor för SVT Nyheter Blekinge.

Det var vid 20-tiden under fredagen som en stor polisinsats inleddes i utanför Karlskrona i Blekinge. Enligt en källa till SVT Nyheter Blekinge blev en anhörig till en polisman knivskuren av maskerade personer när hon var ute med hundarna under fredagskvällen.

Även parets bil ska ha blivit sönderslagen med någon typ av föremål. SVT har tagit del av bilder som visar bilen och den skadade fönsterrutan.

Bild på den sönderslagna bilen. Foto: Peo Möller

Misstankarna rör sig enligt uppgiftslämnaren att brottet har kopplingar med polisenmannens arbete.

– Vi har varit på plats under lördagsmorgonen och avslutat en teknisk undersökning av platsen. Vi har hållit förhör med målsägande och vi utreder händelsen som grovt brott. Vi har ingen misstänkt eller gripen person, säger Filip Annas som är presstalesperson för polisen i region Syd.

Vad rör det sig om för typ av brott?

– Det råder förundersökningssekretess och jag kan inte uttala mig om några fler detaljer i ärendet,

Under fredagskvällen cirkulerade flera polisbilar i området utanför Karlskrona. Polisen stoppade och genomsökte fordon på E22 och sökte även i skogar med hundpatruller.

Ingen person ska ännu ha gripits, trots den massiva insatsen. Foto: Linslusfoto

Polisen vill dock inte säga något om de uppgifterna:

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson hos polisen.

Avspärrningarna har hävts

Under söndagsmorgonen meddelade polisen att avspärrningarna har hävts och att polispatrullen nu har lämnat platsen.

– Det finns ingen misstänkt eller någon person gripen för brottet, vi har också hävt avspärrningarna på platsen, säger Evelina Olsson som presstalesperson hos polisen i region Syd.

Efter händelsen har ytterligare uppgifter framkommit, som gör att polisen valt att lägga ner förundersökningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer