Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Polisen om Bandidosträffen: ”Vill etablera sig här”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen genomförde under helgen en stor insats mot en Bandidosträff i och runtomkring Holmsjö. Resultatet blev att flera misstänkta brott kunde rapporteras.

– Det är så här polisen jobbar för att motverka kriminella nätverk att etablera sig i Blekinge, säger Thomas Johansson, kommunikatör på polisen.

Mc-gänget Bandidos anordnade i helgen en träff i Holmsjö. Polisen gjorde tillsammans med andra myndigheter en stor gemensam insats mot deltagarna. Enligt polisen är det inte första gången kriminella nätverk vill etablera sig i länet.

Flera trafikkontroller upprättades och individer och fordon kontrollerades. Enligt polisen var det en lyckad insats som resulterade i flera brottsmisstankar som brott mot vapenlagen, drograttfylleri och grov olovlig körning.

– Det handlar också mycket om att få veta vilka som rör sig i de här kretsarna, säger Thomas Johansson.

– De ska veta att vi vet vilka de är.

Även kronofogden var på plats och kunde utmäta såväl kontanter som gods.

”Fortsätter störa verksamheten”

Thomas Johansson säger att polisen är medveten om att det finns kriminella individer i Blekingeområdet som vill tillhöra den här typen av nätverk. Han säger att det inte är första gången det pratas om att det ska etableras klubbar eller nätverk här.

– Det har vi jobbat aktivt mot länge och det gör vi nu också. Vi kommer fortsätta följa och störa verksamheten.

Hör mer från polisen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.