Hör Magnus Bergman, lokalpolisområdeschef i Karlskrona, om den ökade sökinsatsen. Foto: SVT

Stor sökinsats efter 57-åringen – aktuella områden har ringats in

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu ringat in de områden där man tror att den försvunne 57-åringen från Karlskrona finns.

Samtidigt har Missing people, marinen och kustbevakning anslutit till den intensifierade sökinsatsen.

Sökandet efter den man som varit försvunnen sedan den 25 juli intensifierades kraftigt under måndagen. Missing People, marinen och kustbevakningen har nu anslutit till sökinsatsen som sker i en stor del av Karlskrona skärgård, på land, på öar och till sjöss.

– Det har inte skett en så här stor sökinsats i Blekinge på överskådlig tid, säger Magnus Bergman, lokalpolisområdeschef i Karlskrona.

Styckmord i Karlskrona

Varför kallar ni in Missing People först nu?

– Vi har nu kommit så långt i utredningen att vi har sammanställt aktuella områden som är viktiga att göra sökningar i. Så vi kan prioritera på vilka öar och i vilken ordning vi ska göra sökinsatserna, säger Magnus Bergman.

Sökinsats dygnet runt

Den utökade insatsen kommer att pågå under veckan – dygnet runt.

– Målet med den här veckan är att hitta den försvunne mannen eller fynd, för att ta utredningen framåt, säger Magnus Bergman.

Två män i 20-årsåldern sitter häktade misstänkta för att ha mördat mannen. Båda nekar till brott.

Fynd gjordes under måndagen

Under måndagen har vissa fynd gjorts, enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel. Det ska dock inte röra sig om några mänskliga kvarlevor.

– Det är fynd som har gjorts ovan vattnet. Det är helt naturligt att man i sådana här sökningar hittar olika fynd, men de behöver inte alls ha någon som helst koppling till utredningen. Men självklart undersöker vi alla fynd noggrant för att se om de har någon relevans, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet