Foto: TT

Stormen Knud skonade Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Stormen Knud lämnade inga större spår efter sig i Blekinge på sin framfart över södra delen av landet.

Det blåste kraftigt under fredagskvällen och SMHI hade utfärdat en klass 1 varning för kraftiga vindar över Blekinge. Men räddningstjänsten har inte fått in några larm som orsakades av vädret.

Även färjorna från Karlshamn och Karlskrona gick som planerat.

Inga större händelser

Rapporter finns om upprepade strömavbrott, nedfallna träd och problem i trafiken på vissa håll, framför allt i västra Sverige, men inga större händelser eller allvarligare olyckor har rapporterats i Knuds väg. Såväl Trafikverket som SOS Alarm rapporterar att problemen har varit ganska små.

– Det är ett ständigt flöde av hinder på vägen, båtar som sliter sig och träd över järnvägen, men det är allmänt som stormar brukar vara. Jag har inte uppfattat att det är några allvarligare personskador eller större infrastrukturella skador på grund av Knud, säger Johnny Blanck, presstalesman på SOS Alarm.

Lördagen blir fortsatt blåsig med tidvis friska vindar över södra Sverige.

– Det blir betydligt svalare, runt 10-15 grader och det kommer kännas ganska småkallt eftersom det är såpass blåsigt, säger Arvid Olsen, meteorolog på SMHI, till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.