• Viktigt meddelande:

    Det är kraftig rökutveckling efter en brand i centrala Järvsö i Ljusdals kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Arkivbild. Foto: TT

Sju personer gripna för rån

Uppdaterad
Publicerad

Polisen grep i går sju personer misstänkta för rån mot en 19-årig man i Karlskrona. De är förtegna om detaljer, men ungdomsgänget ska ha hotat mannen och fått med sig vissa tillhörigheter.
– Vi håller på att kontrollera uppgifter och säkra bevis, säger Lena-Marie Bergström, åklagare.

Det var i går kväll som en 19-årig man anmälde att han blivit rånad i Karlskrona.

– Han ska ha blivit rånad genom hot och blivit av med vissa tillhörigheter. Han ska inte ha skadats fysiskt, berättar Malin Pärmborn jourhavande förundersökningsledare hos Blekingepolisen.

Flera unga misstänkta

Hela sju personer, varav den yngsta är 15 år, kunde senare gripas misstänkta för brottet. Fyra av dem satt på förmiddagen kvar i arresten misstänkta för rån.

– Vad som har föranlett det här kan jag inte gå in på i nuläget. Men vi har ägnat hela natten åt det här ärendet, säger Malin Pärmborn.

De personer som har släppts, finns misstankarna kvar mot dem?

– Ja. Misstankarna har inte lagts ner mot någon. Men vi såg ingen anledning att hålla de fortsatt frihetsberövade.

Tre fortsatt anhållna

Polisen är i övrigt förtegen om fallet. Under fredagseftermiddagen släpptes ytterligare en person efter att förhör hållits.

– Eftersom den misstänkta bara var under 15 år och med tanke på vad som kom fram i förhöret kände jag att det inte fanns anledning till att hålla kvar personen, säger Lena-Marie Bergström, åklagare Karlskrona.

Enligt åklagaren ska personerna ha gripits på olika platser i Karlskrona och de tre personer som sitter fortsatt anhållna är 17, 18 och 19 år.

– Vi måste kontrollera uppgifterna som vi fått och vi vet inte vad de andra tre kommer att säga, säger Lena-Marie Bergström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer