Nadine Admyre, från Kallinge, har nominerats till ett pris på Esportgalan som hålls i Stockholm under måndagen. Foto: SVT

Streamaren Nadmyre kan vinna pris på Esportgala

Uppdaterad
Publicerad

Sedan ett år tillbaka lever 23-åringen Nadine Admyre från Kallinge, på att streama när hon spelar datorspel. I morgon har hon chans att bli ”Nordic broadcaster of the year” på Esportsgalan i Stockholm.

”Rymdskeppet” kallar Nadine Admyre den plats där hon varje dag streamar mellan fem och nio timmar. För ett år sedan lämnade hon jobbet som säkerhetskontrollant på flygplatsen i Kallinge för att leva på E-sport.

Nadmyre som är hennes artistnamn, har 24 000 följare på sin kanal och varje gång hon spelar tittar runt 1 000 personer på sändningen.

Ronneby

– Det är som att titta på en serie fast man improviserar mer. Det är väl det folk fastnar för, säger Nadine Admyre.

Nadine Admyre har nominerats till Stockholm International Esport Awards i kategorin ”Nordic broadcaster of the year” som delas ut under måndagen.

– Det känns overkligt och jättehäftigt, säger Nadine Admyre.

– För mig spelar inte själva priset någon roll. Jag har kommit längre än vad jag trodde att jag skulle göra så jag är bara lycklig över att få vara med där, säger Nadine Admyre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet