Studentbåten i Karlskrona inflyttningsklar

Uppdaterad
Publicerad

20 av studentrummen på båten M/S Hansa har blivit inflyttningsklara, sedan de godkänts av miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Tanken var att studentbåten skulle stå klar redan till höstterminen, men det har krävts flera åtgärder för att den ska bli godkänd, bland annat vad gäller brandskydd. Rummen är upp till 15 kvadratmeter stora och hyran kommer att vara mellan 3.000 och 4.600 kronor i månaden.

– Det är ett välkommet tillskott och spännande att vi kan ha en studentbåt i skärgårdskommunen Karlskrona, säger Magnus Larsson (C), kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Studentbåten i Karlskrona

Bostadsbristen är akut

Karlskrona har rödlistats i Sveriges förenade studentkårers bostadsrapport och bostadsbristen är akut. Inför höstterminen tältade studenter utanför BTH och några valde att vända hem igen och inte påbörja sina studier.

– De här rummen kommer ju inte lösa bostadsbristen, men de underlättar den.

Kommer studenter behöva tälta inför terminen?

– Det hoppas jag inte. Det är inte särskilt bra förutsättningar för det, trots den milda vintern. Vi är mycket bättre förberedda nu och hyr bland annat lägenheter av privata aktörer till studenter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentbåten i Karlskrona

Mer i ämnet