Den privata bilden på Mikael har familjen valt med omsorg. ”Han var väldigt glad i kanelbullar,” berättar systern om sin lillebror. Foto: SVT/Privat

Familjen vill starta fond till minne av mördade Mikael

Uppdaterad
Publicerad

57-årige Mikael från Karlskrona mördades och styckades av sin son och dennes sambo i juli 2020. Nu vill familjen starta en minnesfond i Mikaels minne.

De pengar som samlas in ska gå till bordtennisklubben SK Frigg i Karlskrona – en klubb som Mikael själv varit engagerad i större delen av sitt liv – med förhoppningen är att ge klubben större möjligheter att ordna träningsläger för ungdomar.

– Vi får hoppas att det hjälper ungdomarna. Då har ju inte Mikael gått bort förgäves, och hans minne lever vidare, säger hans syster till P4 Blekinge, som var först med att berätta om minnesfoden.

Styckmord i Karlskrona

Dömdes till livstids fängelse

Det var i juli 2020 som 57-årige Mikael försvann från sitt hem i Karlskrona. Flera månader och en rekordstor sökinsats senare, hittades hans kvarlevor nedgrävda på ön Varö i Karlskrona skärgård.

I september dömde hovrätten både Mikaels 22-årige son och sonens 23-årige sambo till livstidsfängelse för mord och brott mot griftefriden.

SVT har tidigare träffat systern, som berättade om saknades efter den förlorade lillebrodern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet