Överbetalda individualister – så beskriver Karlskrona HK:s styrelseledamot Markus Ardin lagets spelare. Foto: TT

Styrelseledamot totalsågar spelare – timmar före nedsläpp

Uppdaterad
Publicerad

Inför fredagens kvaldrama går Karlskrona HK:s styrelseledamot Markus Ardin till attack – mot både spelare och förening.

– Jag säger bara sanningen, säger han.

Det är ovisst och ställning 3-3 i matcher i den täta kvalserien mellan Karlskrona HK och Timrå. Avgörandet sker i Karlskrona i kväll och hemmalaget riskerar att förlora sin SHL-status efter en tung säsong och en jumboplats i tabellen.

KHK har under säsongen kritiserats av hockeyexperter och motståndare – och nu kommer också kritik från de egna leden. Styrelseledamoten Markus Ardin kallar i ett inlägg på sociala medier spelarna för ”överbetalda individualister som inte presterat”.

– Jag säger bara sanningen. Objektivt sett är det ju så. Det tror jag att vem som helst kan se, säger han.

Enligt Markus Ardin har KHK hittills bara ”haft tur” i kvalspelet mot Timrå:

”Det märks tydligt att de (Timrå) sätter laget före jaget”.

I inlägget skriver styrelseledamoten också att Karlskrona HK:s organisation är bristfällig och måste uppgraderas till nästa säsong. Han vill se ”professionalism i alla leden i organisationen”.

Men trots att Ardin under säsongen själv haft ett uppdrag i styrelsen menar han att styrelsen står utan ansvar för det sportsliga misslyckandet och spelarnas inställning.

– Att spelarna inte presterar är ju ingenting som styrelsen kan påverka, säger Markus Ardin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.