Supporterbolag kan sätta Mjällby i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby Support AB försöker undvika en fordran på 1,1 miljoner kronor från Mjällby AIF. Orsaken är att man annars riskerar att sätta Mjällby AIF i konkurs.

Mjällby Support AB försöker på olika sätt undvika att sätta bolaget i likvidation. Orsaken är en fordran på Mjällby AIF på nästan 1,1 miljoner kronor, skriver Blekinge Läns Tidning.

– Då skulle risken vara att Mjällby AIF går i konkurs, säger Per-Ola Johansson, ordförande i Mjällby Support AB (MSAB) till tidningen.

Mjällby Support AB bildades för att stötta Mjällby AIF och har också ett antal aktieägare som gått in med ett kapital på cirka 3,6 miljoner kronor.

Förlust på 2,6 miljoner

Vid senaste årsredovisningen för räkenskapsåret 2015 redovisade MSAB en förlust på drygt  2,6 miljoner kronor, men också ett eget kapital på lite mer än 1,1 miljoner kronor.

Den summan är i praktiken en fordran på Mjällby AIF för Andreas Blomqvists övergång från Mjällby AIF till Ålborg i januari 2015.

– Av de cirka 65 aktieägarna skulle jag uppskatta att ett 60-tal kan tänka sig att avstå utdelning för att fortsatt hjälpa Mjällby AIF. Det vill säga att inte kräva 1,1 miljoner kronor tillbaka, säger Per-Ola Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.