Peter ”Sune” Synnermark är besviken över dagens licensbesked – hör honom berätta mer här.

Supporterprofilen om beskedet: ”Klart man blir ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Krisdrabbade Karlskrona HK förlorar både elitlicensen och platsen i Hockeyallsvenskan.

En mörk dag för ishockeyn i stan, menar en av klubbens mest profilerade supportrar.

Peter ”Sune” Synnermark är för hockeybesökare i Karlskrona ett välbekant ansikte med en välbekant röst. Han har från läktaren följt klubben genom seriesystemen och är starkt förknippad med ishockeyn i staden.

I dag säger han så här om Licensnämndens beslut att degradera KHK – ett beslut som klubbledningen tidigare sagt sig göra allt för att undvika.

KHK i kris

– Hur jag känner mig? Det är klart att jag är ledsen, besviken...förbannad. Jag trodde att Licensnämnden skulle invänta den nya rekonstruktionsrundan i tingsrätten. Nu känns det i stället som att man sparkar på en klubb som redan ligger, säger Peter Synnermark.

Ser också fördelar

Han menar att en nedflyttning trots allt kan gynna Karlskrona HK på sikt. Och att det gäller att bygga nytt och börja om.

– Ramlar vi nu ner på grund av ekonomin måste alla inblandade sätta sig ner och ta ett seriöst omtag och sätta upp en ny och realistisk målsättning. Fördelarna för en klubb i behov av pengar är att spel i lägre divisioner också innebär lägre lönekostander och kortare resor.

Tror du att detta innebär slutet för Karlskrona HK som förening?

– Nej, jag är sådan att jag alltid försöker se något ljus i det mörka. Det kan bli en nödvändig omstart som, om det görs rätt, kan ta KHK tillbaka till SHL, säger Peter Synnermark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK i kris

Mer i ämnet