Övningskörning. Foto: SVT

Svarta körskolor tillbaka i länet

Uppdaterad
Publicerad

Efter polisens stora insats mot svarta trafikskolor försvann de nästan helt från länet. Men nu tycks de vara tillbaka igen.

Förra året gjordes en stor insats mot svarta trafikskolor i Karlskrona. Flera myndigheter var inkopplade och tillsammans med polisen stoppade man ett tiotal bilar som man misstänkte bedrev illegal körskoleverksamhet.

Efter tillslaget försvann de olagliga trafikskolorna nästan helt, men nu är det tillbaka igen. Det rapporterar P4 Blekinge.

Eleverna som blir utnyttjade av verksamheten är ofta nyanlända som fått höra att de svarta körskolorna är billigare och ett säkert sätt att få körkort. Men handledarna betalar inte skatt på det de tjänar och har inte tillstånd att driva trafikskola.

Enligt Sveriges Radio är det flera körskolor i Blekinge som vittnar om att de får nya elever varje månad som tidigare varit i kontakt med svarta körskolorna. Vissa har då betalat uppåt 30 000 kronor för privata lektioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.