”Efter ett långt och fantastiskt liv lämnar jag nu denna planet och färdas till de evigt gröna ängarna”. Så står det på Hamos egen sida på Facebook. Foto: Privat

Sveriges äldsta ponny är död – Hamo, 45, har somnat in

Uppdaterad
Publicerad

45-årige shetlandsponnyn Hamo från Blekinge – troligen Sveriges äldsta häst – är död. Han somnade in under fredagsmorgonen tillsammans med sin familj.

SVT Nyheter Blekinge har i flera reportage berättat om Hamo från Blekinge, som troligen var Sveriges äldsta häst. Men i dag kom beskedet att Hamo lämnat jordelivet.

– Det är ett kapitel som tog slut, en era kan man säga. Han levde ett långt liv, och det är så många barn som lärt sig mycket av honom, säger Carina Lindgren, Hamos ägare.

Hamo somnade in under fredagen, 45 år gammal. Den sista tiden av livet levde han på gården i Bakareboda utanför Holmsjö.

– Vi var med honom när det hände, han hade det bra in i det sista.

Hur känns det nu?

– Det är ett stort tomt hål. Alla som har djur vet vad det betyder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.