På bilden syns skärmdumpar från Twitterkontot. Foto: SVT/montage

SVT kartlägger: Det här talar för att twitterkontot är Nordenssons

Uppdaterad
Publicerad

KD-toppen Pelle Nordensson menar att Amazing Flexo-kontot på Twitter inte tillhör honom – och att han aldrig har hört talas om det. Samtidigt talar mycket för motsatsen, visar SVT:s granskning.

Flera Twitteraktiva politiker från flera olika partier är övertygade om att kontot Amazing Flexo kontrolleras av Pelle Nordensson. Men själv nekar han till all kännedom om kontot.

• Kontot registrerades 2009, för 13 år sedan, och har periodvis twittrat aktivt – inte sällan om kommunpolitik i Karlskrona. Bland följarna fanns flera lokala toppolitiker, inklusive Kristdemokraternas lokalordförande, kommunalrådet Bengt Jönsson.

Kritik mot anonymt Twitter-konto

• Under tisdagseftermiddagen, bara minuter efter att Nordensson konfronterades, stängdes det ner och rensades. Bland annat raderades den två år gamla selfien på Pelle Nordensson.

Bilden, med kommentaren ”jag fastnade på bild”, lades upp den 16 augusti 2020. Foto: Skärmdump

• På onsdagseftermiddagen, efter SVT:s publicering, återuppstod det rensade kontot en kortare period. Då var samtliga uppladdade bilder borttagna.

• Andra inlägg låg dock kvar. Bland andra där ”Amazing Flexo” presenterar sig som fembarnspappa och som frånskild då han var 36 respektive 55 års ålder. Vidare: att han håller på Hammarby IF, att han fyller år i juli, har bott på en specifik gata i Norrtälje och att han nu bor granne med Marinmuseum i Karlskrona. Samtliga uppgifter stämmer överens med Pelle Nordensson, när SVT kontrollerar dem mot hans officiella kanaler och mot folkbokföringsregistret.

Senare begränsades kontot till att bara vara öppet för följare, för att sedan återigen stängas ner helt.

Trots att kontot varit aktivt i flera år och flera lokalpolitiker debatterat mot honom där, säger Pelle Nordensson att han aldrig hört talas om kontot. Det har inte heller gjorts några anmälningar om identitetsstöld eller liknande till vare sig polisen eller kommunens säkerhetsavdelning.

– Jag vet fortfarande ingenting om det här kontot. Jag kan inte vidta några åtgärder eftersom jag inte vet vad det är för konto. Jag är mest chockad, säger Pelle Nordensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot anonymt Twitter-konto

Mer i ämnet