Misstänks ha sålt amfetamin över hela Sydsverige

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i ett bostadsområde i Karlskrona hade mannen grävt ner en mängd amfetamin. Nu misstänks 50-åringen ha tillverkat och sålt stora mängder amfetamin i Blekinge, Skåne och Småland.

Polisen fick upp ögonen för en man i 50-årsåldern efter att han hyrt en bil i Karlskrona, som senare stals under märkliga omständigheter. Efter en tids spaning kunde de konstatera att mannen tillverkade och sålde amfetamin på flera platser Sydsverige.

– Man har hittat och tömt gömmor på tre olika platser, bland annat i bostadsområdet Marieberg i Karlskrona. I april kunde vi gripa mannen, och då beslagtog vi närmare ett och ett halvt kilo amfetamin, säger Lena-Marie Bergström, åklagare.

Fångades på film

I samband med att en gömma i Ystad tömdes kunde polisen även sätta upp kameror, som fångade den nu misstänkte mannen på bild när han försökte hitta sitt nedgrävda amfetamin. De bilderna, liksom många andra, ingår i det åtal som lämnas in i slutet av november.

– Det som sticker ut i det här målet är att han verkar ha tillverkat amfetaminet på ett speciellt sätt, och blandat det med kemikalier man normalt inte brukar använda. Vi har också fått höra från köpare att det varit av väldigt dålig kvalité.

Nekar till brott

50-åringen nekar till brott, genom sin advokat Torgny Palm, som i övrigt inte vill uttala sig kring målet.

– Jag tycker att det är märkligt agerat av åklagaren att gå ut med det här i media innan åtal ens har väckts, säger Torgny Palm.

Förutom den huvudmisstänkte mannen väntas även ett flertal köpare åtalas i den stora amfetaminhärvan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.