Daniel Brodén berättar om de problem corona innebär för Karlskrona Tennisklubb. Foto: SVT

Långt spelstopp hotar tennisklubbens ekonomi

Publicerad

På grund av skärpta råd i Blekinge har Karlskrona Tennisklubb valt att stänga all verksamhet förutom den som riktar sig till barn födda efter 2005. Något som på sikt kan hota klubbens ekonomi.

– När Region Blekinge kom ut med striktare restriktioner har vi då tagit ett steg längre, att bara tilllåta spel för de yngre. När det gäller organiserad träning så följer vi vad Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och det Svenska tennisförbundet säger: att det inte ska förekomma organiserad träning förutom för spelare på elitnivå som livnär sig på idrotten eller barn och unga födda efter 2005, säger Daniel Brodén, tillförordnad klubbchef i Karlskrona Tennisklubb.

Han berättar att beslutet bemöts med en stor förståelse av medlemmarna. En del har hört av sig och hoppats på undantag och för de äldre veteranspelarna går ännu en social aktivitet förlorad.

– Man har ju pratat med flera medlemmar på telefon om livet och så. Speciellt med äldre medlemmar som spelar veterantennis på förmiddagarna som nu bara sitter hemma, säger Daniel Brodén.

Kan slå mot ekonomin

Ifall restriktionerna bara håller i sig på ”kort sikt” kommer klubben att klara sig. Men för en stor organisation blir det dyrt i längden.

– Vi har nio anställda med löner och arbetsgivareavgifter till,och i stort sett inga intäkter just nu. Vi tittar på korttidspermitteringar och hoppas på kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet. Skulle det här hålla i sig väldigt länge kan det få förödande konsekvenser för tennisklubben och dess verksamhet. Jag hoppas och tror att det inte ska behöva gå så långt, men det är tufft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.