Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är väldigt mycket okunskap. Därför vill jag bidra med den kunskapen i debatten, säger Göran Dellgren som lämnade Region Blekinge i somras. Foto: SVT

Tidigare klinikchefen: ”Akut i Karlshamn en dum diskussion”

Publicerad

Sluta dela upp en liten region i öst och väst – och satsa all akutsjukvård på Karlskrona.

Det menar den tidigare klinikchefen, som nu uttalar sig om den fleråriga frågan om en akut i Karlshamn.

I en artikel i BLT säger tidigare kirurgklinikschefen i Blekinge, Göran Dellgren, att det är slöseri med resurser att ha en akut i Karlshamn, något som varit en politisk fråga i flera år.

– Först och främst tror jag att det är väldigt mycket okunskap. Därför vill jag bidra med den kunskapen i debatten för jag ser nog saker klarare, säger han och hänvisar till sina 30 år i sjukvården.

Vill renodla planerad vård

Efter att ha bytt tjänst i somras jobbar Göran Dellgren nu i Göteborg. Att han väljer att uttala sig om sin tidigare arbetsplats nu menar han är på grund av den politiska spänningen som råder i Region Blekinge.

– Det märks tydligt att det är ingen som riktigt vågar sätta ner foten. Men att dela in en så liten region i ett öst och väst är inte särskilt kreativt, det är bara kostnadsdrivande, säger Göran Dellgren.

Vad hade du velat se för verksamhet i Karlshamn istället för akutsjukvård?

– Jag tror på att renodla de två sjukhusen och satsa mer på planerad sjukvård i Karlshamn. Ingen skulle behöva bli av med jobbet och lokalerna hade använts fullt ändå. Man tjänar mycket på att separera de olika verksamheterna.

Hör honom berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.